Return to site

Életmódváltás - Neked mit jelentene?

Tudd meg most, és gyere velem edzeni!

Neked mit jelentene az életmódváltás?Szabadságot?

broken image

Ha el tudsz képzelni szebb és jobb életet magadnak, ha szívesen kilépnél a kényszerhelyzeteidből, akkor a tudatosan tervezett életmódváltás meghozhatja Neked a sikert.

Úgy érzed, nem mindig az történik az életedben, amit szeretnél? Emlékszel olyan időkre, amikor még sokkal biztosabban fogtad a "kormányrudat"? Szeretnéd újra ezt érezni?

Az életmódváltás célja, hogy újra megtaláld magad. Azt az felszabadult, erős, aktív, vidám és könnyed embert, akit nem korlátoznak belső félelmek.

broken image

Az életmódváltás nem varázslat. Nem lehet megvenni sem. Hanem dolgozni kell érte.

Te tudsz dolgozni? Ha igen - tudsz életmódot váltani is!

Az életmódváltás egy hosszú folyamat, amiben megerősödsz, magabiztossá, a saját életed irányítójává válsz. Mindannyian nyomás alatt éljük az életünket, ez alól Te sem vagy kivétel. Erről szól az élet. Nem lesz akadálymentes soha az életed, és ez így van jól. Amit megtanulhatsz az az, hogy hogyan irányítsd magadat az akadályok között. Tudatosan elkerülheted, leküzdheted, vagy figyelmen kívül hagyhatod őket, ahelyett, hogy visszacsapódnál róluk. Meglepő módon, néhány "akadály" nem létezik, csak a képzeletünk vetíti előre - ezt is megtanulod felismerni.

Ezt jelenti az életed irányítása. Ezt jelenti a szabadság!

Ahogy mondtam, az életmódváltás tudatosan tervezett folyamat. Három alappillére egymásra épül, egymásból táplálkozik. Egymással harmóniában juttatnak el Téged a szabad élet valóságába. Test - lélek - szellem: ez a három alappillér.

broken image

Legfontosabb a szellem.

Azonban a szellem (tudat) ereje nemcsak segít eligazodni az életben, de fogságban is tart. Az elhatározás könnyű, de ha nincs összhangban a testünk és a lelkünk igényeivel és lehetőségeivel, képtelenek leszünk követni. Azok az elhatározásaid viszont mindig sikeresek lesznek, amik figyelembe veszik a legalapvetőbb testi és lelki lehetőségeidet!

Testi és lelki lehetőségeidet érdemes felismerni, és tudatosan támogatni!

Az együttműködés képes változtatni az adottnak gondolt lehetőségeiden. Ha nem támogatod magad a "gyengeségeidben", annak mindig frusztrálódás lesz a vége. Melyik ember dolgozik jobban szerinted? Akit kényszerítenek, vagy akinek elismerik az elvégzett munkáját, és biztatják a fejlődésre?

Ha a kényszer híve vagy, nem én vagyok az, aki segíthet.

Ha elhiszed, hogy az elfogadás, támogatás és biztatás sikerre visz, tudok segíteni az életmódváltásodban.

Amit a FunFit Alap kurzusban csinálunk

Megadjuk a testednek, ami az övé - olyan fizikai megterhelésnek tesszük ki, amit teljesíteni tud, sikerélményed van benne, és fokozatosan egyre jobban teljesítesz. Ezt jelenti a "rád szabott" személyi edzés.

Nem is képzelnéd mekkora fejlődésre vagy képes, ezt meg fogod tapasztalni. Fejlődés alatt első lépésben a belső lehetőségeidet értjük. Fizikailag és lelkileg egyaránt.

  1. Először tapasztalni fogod, mire vagy képes ahhoz viszonyítva, amit gondoltál magadról.
  2. Második lépésben megváltoztatod az eredeti terveidet.

Erre az egy éves tevékenységem alatt, 13 edzőtársam rengeteg látványos példát adott:

  • Néhányan az első beszélgetéskor mereven elzárkóztak a futás mint edzési lehetőség elől; ma a május 13-i Vivicitta városvédő futásra készülünk.
  • Korábbi rossz tapasztalatai miatt egyik edzőtársam már feladta próbálkozásait az edzőtermi fitnesz órákkal; mára megtalálta a neki megfelelőt. Mert tudja pontosan, mit keres.
  • Másik edzőtársam megváltoztatta teljes mértékben a napi étkezéséhez fűződő rutinjait, a súlycsökkenés azonnal megindult.
  • Egy edzőtársam nem tudta elképzelni, hogy az úszás mellett létezik sport, amit meg tudna szeretni; ma a gimnasztikát tartja a második kedvencének, amit együtt tornázunk - állítása szerint soha nem is fogja abbahagyni, mert nem mellesleg, a gerincproblémáját abszolút kézben tartja ezzel.
  • Még egy edzőtársam akkora belső fejlődésen ment keresztül, hogy tervezi, ősszel fitnesz instruktori tanfolyamra iratkozik be. Nem fitnesz óraadás a célja - egyelőre. De ki tudja, mi lesz még belőle!

A látványos példák mellett mindenki erősítette a gyökereit, és ha nem hagyják abba, a változások láthatóak is lesznek.

Eddigi tapasztalataim szerint leginkább az önbizalom növelésére van szükség. Ha elhiszed, hogy képes vagy arra, amit szeretnél, csak az utat kell megtalálni hozzá, és sínen vagy! Talán nem holnap. De kérdeznék valamit: Mi a jobb? Türelmesen dolgozni a célért, ameddig szükséges, tudva, hogy a siker nem marad el, vagy feladni, mert nem azonnali az eredmény, és soha nem eljutni a célodhoz? Ha türelmetlen vagy, megértem. A magadhoz való türelmedet próbálom az edzéseken erősíteni, azzal, hogy mindig az eddigi fejlődéseidre irányítom a figyelmedet. A cél közeledik, ha a megfelelő úton jársz. A célt tudni kell, látni nem elég, sőt...

A FunFit módszer hatásai

Magadra, a belső lehetőségeidre irányítja a figyelmedet.

Elvárások helyett támogatni fogod magadat a céljaidban. A célt tudatosan, a szellemed állítja fel Neked. De a lelkednek, és a testednek, amik ellenállnak, mert megszokták a kényelmi szintjüket, arra van szükségük, hogy a tudatod megértse és támogassa őket, ne pedig ostorozza. Tudom, ez ellentmond a versenyszellemnek. A versenyek, ne felejtsd el, rövidtávú célok, az életed viszont nem rövidtávú.

A test - lélek - szellem hármasa egy irányba fog húzni Téged, így háromszor esélyesebb a célba jutásod, mintha mind más irányba húzna.

A hatások hosszútávúak.

Miért három hónap?

A három hónap egy kompromisszum. Mint ahogy az életmódváltás is az. Nem lehet egyetlen lépésben mindent megváltoztatni. Prioritásokat kell felállítanunk, és a legfontosabb részcéllal kezdeni a munkát. A többi erre épül.

Ideális lenne egy életre szóló, vagy addig tartó "coaching", ameddig szükséged van rá. Ezt én, mint személyi edző, és Te, mint edzőtárs, sem tudjuk megvalósítani.

Én azért nem, mert véges az időm és lehetőségeim. 10 edzőtársnál többet nem tudok edzeni úgy, hogy valóban rájuk koncentráljak. Tévedés azt hinni, hogy a személyi edzés edzőtervről, gyakorlat számolásról és általános szabályok betartatásáról szól. Te folyamatosan változol, hosszútávon fejlődsz, de közben visszaesések és mélypontok is tarkíthatják az utat. Egy személyi edző ezt menedzseli. Megtart téged a hosszú úton.

Neked pedig azért nem jó egy végtelenített "coaching", mert nem egy életen át segítő mankóra van szükséged, hanem eszközökre, amiket Te magad alkalmazol.

Végül is az a cél, hogy a magad edzőjévé válj. Ettől leszel végleg szabad.

Eddigi tapasztalataim azt mutatják, hogy három hónap alatt nem mindenki jut el arra a pontra, hogy tényleg egyedül tudja irányítani a fizikai aktivitását. Ezért lehetőséget adok magamnak és Neked, hogy tovább is együtt eddzünk.

Ha csak lehetséges, nagy kedvezményeket kapsz a kurzus folytatáshoz.

broken image

Segítek, hogy megtedd azt a lépést, amitől helyreáll az életed. Edzünk, de nem csak edzünk - beszélünk arról, hogy milyen változtatásokra van szükséged, és hogyan tudod ezeket sikeresen menedzselni. A legtöbb életmódváltó program 90 napos, ezért általánosan az a nézet, hogy erre elég három hónap. Lehetséges. De Te nem vagy "általános". Az egyediségedből fakad, hogy mennyi időre lesz szükséged.

Miért épp a FunFit?

Fitneszben túlcsordulás van. A bőség zavarában honnan tudnád, mit válassz, ha "fittülni" szeretnél?

Hallgasd meg az én verziómat, és ha tetszik, tarts velem!

A legtöbb fitnesz, de sajnos még az életmódváltó programok is, azonos sémára épülnek. Az edző ezt mondja:

" Nézd, ez és ez a célod. Itt és itt állsz most. Hogy innen elérd a céljaidat, ezt és ezt KELL tenned. Rendben? OK, akkor kezdjük!"

Hát, nyilván ez az "elhatározás" momentum, amit már fejtegettem. Ez még könnyű. Minél inspirálóbb Neked az edző, annál jobban magával ragad, és egy pillanatra elhiszed: igen, ez világos, menni fog!

  • A gondok akkor kezdődnek, ha nem úgy alakul az életed:                                                                                     "Most pont nem érek rá / beteg lettem / a munkám, a családom élvez elsőbbséget egy kritikus helyzetben. Vagy, jaj, bocsánat, jöhetnék húsz perccel korábban/későbben?" 

Ezek tényleg gondok, mert az edződ ilyen helyzetekre nincs felkészülve, vagy ha igen, nagyon korlátozott mértékben. Ő egy edzőterembe vagy elmegy a megbeszélt időre, vagy nem.

Nálam más a helyzet. Én itthon vagyok a FunFit-ben. Kellemes otthonos légkörben tudlak addig várni amíg kell. Persze itt is vannak korlátok, de lényegesen szélesebbek a lehetőségeim. Én megtehetem, hogy "csak" 10 edzőtárssal foglalkozzak, így a naptáram félig mindig üres - eddig még minden kihagyott edzést sikerült pótolni, és ha nem, akkor az edzőtársam naptárába nem fért bele, nem az enyémbe.

  • Vagy akkor is gond van, ha nem tudod tartani a diétát, az otthoni edzés-feladatokat.                                A FunFit-ben ez nem probléma. Csak azt mutatja, hogy nem állsz még azon a szinten, amire az első terv készült. Ilyenkor megbeszéljük és módosítunk. Nincs Nálad jobb referencia pont Rád!
  • Vagy egyszer csak elkezdhet zavarni az adott edzőterem zsúfoltsága.                                                             A FunFit-ben velem egyedül vagy, tudsz kizárólag magadra koncetrálni. De ha szeretnéd, egy vagy két barátoddal együtt is edzhetsz itt.
  • Bónusz, hogy itt nincs külön edzőtermi bérleti díj. 
  • A legtöbb személyi edző korlátozott kereteken belüli edzésformákkal tud Téged szolgálni.                          A FunFit-ben nagyon változatos formákra ajánlok lehetőségeket, és Te választasz.

Mit tegyél most?

broken image

Gondold végig, és ha tetszik a FunFit filozófia, hívj fel, írj személyes üzenetben, vagy küldj egy e-mailt! Szívesen várlak egy bemutatkozó beszélgetésre, amikor mindkettőnknek megfelel.

Nem kell semmit eldöntened egy vagy több internetes bejegyzés alapján. Személyes találkozásból jobb képet kapsz rólam és a FunFit-ről, és arról, hogy Neked mennyire illene az életviteledhez és szemléletmódodhoz az edzés velem.

Olvasd el néhány korábbi blog bejegyzésemet, ez is segíthet Neked valamiben. Talán akkor is, ha éppen nem szeretnél edzeni!

Iratkozz fel a blogomra (SUBSCRIBE), like-old a FunFit honlapot, látogass el a FunFit facebook oldalra, ha érdekel, mit osztok meg!