Return to site

Early Birds

az első kurzus tapasztalatai

· Referencia,tapasztalatok,kurzus

Néhány közös tapasztalatunkat szeretném megosztani, amit az első hét edzőtársammal éltünk meg az első ingyenes FunFit kurzus első két hónapja alatt. Még folyamatban levő edzésekről van szó, december 10-e körül indulnak a saját útjukra az első ügyes edzőtársaim. 

Elvből térek el a szokásos előtte-utána képek bemutatásától, és a neveket is elvből nem írom le. A saját élete, a saját edzése mindenkinek a magánélete, és ha valaki a saját ismerősei között megosztja, az személyes indíttatásból legyen. Ha ezen a helyen megosztanám a személyes adataikat, még ha az ő hozzájárulásukkal is, nem érezném jól magam a bőrömben. Nyilvánvaló, hogy itt nem róluk van most szó, mert ők már sínen vannak, hanem a potenciális újabb edzőtársakról, lehet, hogy éppen Rólad!

Ezért a tapasztalatoknak nem személyeseknek kell lenniük, hanem mások számára figyelemfelkeltőteknek. Nem az a fontos, hogy valakinek ezt hozta a FunFit és a saját motivációja, hanem hogy Te el tudod-e képzelni magad hasonló eredmények elérésében. text here.

Lássuk, közösséget tudsz-e érezni az első FunFit program 7 résztvevőjének valamelyikével, esetleg ezek alapján bizalmat tudsz-e szavazni nekem?

1.

A 7. edzés után, krónikus alvásproblémával élő edzőtársam észrevette, hogy jobban alszik. 2 hónap edzés után az izmai átlagos teljesítőképessége több mint duplájára nőtt, úgy, hogy végig a komfort zónán belül edzettünk. Megszerette az edzőtermi gépeket, és az edzőtermi edzéseket. Másik kedvence a nyújtás – streching – lett, annak ellenére, hogy a hajlékonyság nem volt az erőssége. A két hónapos közös edzésünk volt a személyi edzőképzés szakdolgozatom témája.

2.

Korábbi -12 és 4 évvel ezelőtti- baleseti sérülések miatt nem tudta használni a térdeit és egyik vállát, vagyis nem tudott guggolni, és jobb kézzel dolgozni (pl. magasra feltenni vagy levenni valamit). A célzott torna, passzív nyújtás és masszázs segített, és ma a mozgása korlátlan a mindennapi életben. A sérült váll krónikus ödémás duzzanata eltűnt, semmi nem látszik a sérülésekből. A funkcionális edzések helyreállították az egyensúly biztonságát és az eséseket gyors korrekcióval tudja kivédeni, amit edzésen is tapasztaltunk. A magam részéről ezt érzem a legnagyobb eredménynek az első FunFit edzőcsoportban. Nem mellesleg, fitt külsőt is szerzett, aminek nagyon örülünk.

3.

Kevésbé örömteli, ugyanakkor nagyon hasznos eredményre jutottunk. Ugyan nem sikerült elérni a tervezett célt (fogyás, kocka has, deltásodás), viszont kiderült, hogy az edzés a gyerekkora óta ismert, de kicsit ignorált szívproblémák miatt nem tud magasabb szintre kerülni, bárhogyan próbálkozunk. Ezért újra kardiológiai kivizsgálásra jelentkezett be. Az edzést szív kímélő és szív edző gerinctornával és könnyű jógával folytatjuk, a fogyás, izmosodás pedig másodlagos céllá alakult egyelőre, legalábbis a kardiológiai kivizsgálás eredményéig. Az eddigi edzések pozitív eredménye, hogy a háta nem fájdul meg, és tartósan tud állni anélkül, hogy elfáradna, pedig korábban ezek az élete velejárói voltak. Ha nem is túl nagy a csökkenés a kilókban, az alakja látványosan formálódott, és a régi farmer is kényelmes megint.

4.

Kevés edzésen vagyunk túl, mert az élet sokszor közbeszólt - de ez belefér. Szerette volna érezni, hogy „végre megmozdul”, izomláza van, és „kihajtja magát”, ami az edzéseken meg is történik! A másodlagos cél, a fogyás egyelőre várat magára, de nem sokáig. :)

5.

6. edzés: A védőnője kérdezte, mennyit fogyott – ezek szerint látványos!

11. edzés: A barátnői, akik két hónappal korábban látták utoljára, szintén megjegyezték, hogy szerintük fogyott.

15. edzés: a fogyás kitartó, nem gyors ütemű, de folyamatos. Az étrendje semmit nem változott ez alatt az idő alatt, minden fogyás és formálódás egyedül az edzés eredménye.

6.

6. edzés: Jól érzi magát, nem fáj sem a csípője, sem a dereka. Még érzi ugyan, hogy vannak és

óvatosan kell mozdulni, de a fájdalom már nem a nap része, mint évek óta volt.

7. edzés: Hétvégén könnyebb volt a mozgás, a felállás, pedig takarított is!

8. edzés: Tónusosabbnak érzi magát, a testtartást is jobbnak érzi. Combja ruganyosabb lett, és a cellulitisz hullámok laposodtak.

9. edzés: Éjszaka felkeléskor sincs elnehezedve, könnyen felkel az ágyból. A korábban érzett mély, egésznapos csípőfájdalmak az edzés hatására teljesen megszűntek.

11. edzés: Megtalálta a „saját útját”: kiderült, hogy a fizikai erősödés nem az első cél, először a mostani edzettség szintjén kell stabilizálni az energiáit. Teljesen átalakítottuk az edzéseket, és arra koncentrálunk, hogy a továbblépés belső igényeként jelenjen meg. Ez önmagában is egy fejlődési folyamat lesz.

7.

A második legeredményesebb munka a hét edzőtárs között. Igaz ugyan, hogy a külső változások

nem olyan látványosak egyelőre, viszont:

  • elkezdett önállóan edzeni máris, pedig először nem örült, hogy 3 hónap után „elengedem a kezét”
  • soha nem hitte, hogy megszereti a testmozgást, de máris alig várja az edzéseket, és a hétvégét,
  • amikor (önálló) sportgyaloglásra és futásra van ideje
  • évek óta csak a korlát használatával mert lépcsőn járni, és most a liftnél gyorsabban lépcsőzik lefelé és felfelé is
  • a térdszalag és porc műtéten átesett térde is nagyon jól reagál az edzésekre, majdnem teljesen fájdalommentes.

Ráadás….

Még a FunFit kezdetek előtt edzettünk közösen két rokon kislánnyal is, ugyancsak FunFit szellemben.

Egyikük gyerekkorában nagyon tehetséges tornász volt (jóval ügyesebb, mint én a magam idejében), utána pedig akrobatikus sportban versenyzett. Mind a kettőnknek nagy élmény volt az edzés a közös tornász gyökerek miatt. :)

A másik lány balettozott gyerekkorában, és ebben volt nagyon ügyes. Később sokszor futottunk és gyalogoltunk együtt, de amit a FunFit szellemétől igazán kapott, az a jóga volt. Azóta naponta jógázik önállóan. Az alapoktól fejleszti a jóga tudását. Ez hatalmasat lendített máris a napi közérzetén, fitt alakján, a kis gerincferdülése javulásnak indult, és az önbizalmának is nagyon hasznos a napi kellemes edzés. Nem kell erőltetnie magát, hanem szüksége van rá. A kibúvók helyett megtalálta a módot, ahogyan tud és szeret edzeni. Jó példa, hogy nemcsak nekem, hanem másnak is működik hosszútávon a FunFit módszer.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly