Return to site

Fogyókúra riport - első rész

broken image

Svájcban, gyönyörű hegyek között... több kép itt ... belefutottam egy fogyókúrába. Közelről figyelhetem az eredményeket, remélem hosszabb távon is.

A fogyi arról szól, hogy kb. zéró szénhidrát, amit lehet enni, csak fehérje (hús, tojás, tudjuk...), visszafogottan zöldség, valamint talán semmi, vagy minimális gyümölcs - inkább semmi, mert akinek lehet, az kivétel most. Nem, semmi gyümölcs. Ez a kaja része. Ehhez jár egy egész rakat kiegészítő. Napi kettő shake, ami állítólag mindent tartalmaz, amire szüksége van a szervezetnek, és emellett még három vagy négyféle bogyó (úgy látszik, valami csak hiányzik a mindentudó shake-ből). Bocsánat a kicsit ironikus hangnemért. Aki látott már az eddigi bejegyzéseimből valamit, az nem csodálkozik rajta. De nagyon igyekszem elfogulatlan lenni. Már közben alig tudom visszatartani a kritikáimat ezzel az egésszel szemben, de mégis visszatartom, mert adok egy esélyt neki (biztosan tudom, hogy nem lesz jó vége ennek a fogyinak sem, de azért lássuk!!!!).


Nem is kell talán mondanom, hogy amiről szó van, "legújabb kutatási eredmények alapján", igazolt, satöbbi, zseniális találmány. Nem kérdeztem, mibe kerülnek a shakek, kiegészítők, de azért nem hinném, hogy én például fizetőképes lennék erre....
Akik ezt csinálják és akiket közelről látok, két negyvenes, nagyon jó fej ember (egy férj és egy feleség), rendkívüli szigorral tartják a diétát, és 14, illetve 7 kilót fogytak az első három hét alatt. Azt mondják, nem éheznek meg, nem kívánnak nagyon más ételeket, mert a "shake-ben benne van minden, amire szüksége van a szervezetnek", szóval, tápanyagok tekintetében egyáltalán nem éheznek ki.
A diétához az is tartozik, hogy nem csak nem kell, hanem nem is javasolt a sportolás. Aki sportolt előtte, annak is csökkentenie érdemes a terhelést.

Jól van, fogyás van. Jól is érzik magukat, energikusak, vidámak, semmi idegesség. Szóval eddig nagyon jól néz ki. Én azonban kíváncsi vagyok, mi lesz, amikor majd fokozatosan visszavezetik az étrendjüket a normális kajálásba. Mert az a mondás, hogy ezután majd nem fogják visszaszedni a leadott felesleget, mert a szervezetük átáll, nem fog raktározni, és nem is fogják túlenni magukat olyasmivel, ami nem egészséges. Ehhez 21 nap (3 hét) teljes szigorral vitt diéta kell, minimum. Lehet több, de ennyi a múlhatatlanul szükséges a szervezet átszoktatásához. Ja, és persze ez nem valami internetes cucc, hanem személyi dietetikai tanácsadóval jár együtt. Az is annyi meg annyi, nem olcsó.

Esküszöm, ha még jövő ilyenkor is meglesz a lefogyott mínuszuk, akkor én is átállítok magamban valamit.... a gondolkodásomat! Szeretném tudni az igazságot, és ezért még azt is hajlandó vagyok feladni, hogy igazam legyen. Ne legyen igazam, ha az az igazság, hogy táplálékkiegészítőkkel félre lehet vezetni a szervezetünket. Ebben a pillanatban egyetlen fillért se tennék fel rá.

Szóval én eljöttem ide egy kis tőkét gyűjteni a saját vállalkozásomhoz, hogy majd újra tudjam indítani.... de máris egy hatalmas tapasztalattal leszek gazdagabb, ha minden igaz. És ezt sehogy máshogy nem szerezhettem volna be! Ezek közé a hegyek közé kellett jönnöm érte, még ha nem is tudtam róla, akkor is.

Arra gondoltam, ha, és ameddig, maradok itt, írni fogok a diéta sikereiről, vagy ... mindegy, írni fogok róla, bármi lesz is. Biztos nem túl sűrűn, de mindenképpen. Fogyókúra riport a svájci hegyek közül. Igaz ugyan, hogy ők ketten nem kértek tanácsot tőlem, de mégis személyi edzetteimnek tekintem őket annyiból, hogy látom, hogyan haladnak. Egyik fele megvan az egésznek. Először próbáltam kifejteni a véleményemet, de nem tudtam, mennyire komoly lelki, tudati és anyagi befektetésük van ebben. Mikor ez kiderült, elhallgattam. És most figyelek. :)

Az én tippem továbbra is az, hogy nem fog sikerülni a végén... valamiért. Akármi legyen is az ok, de ugyanott lesznek, mint előtte voltak, talán egy tapasztalattal gazdagabban. Viszont ez a tapasztalat dolog nem biztos, mert mikor valaki nagyon "belevásárol" valamibe, hamarabb hibáztatja a kitartását, akaraterejét vagy a körülményeit, mint a vásárolt "cuccot", ha balul üt ki az egész. Ez is érthető. Szeretjük azt hinni, hogy igazunk van abban, amit gondolunk. Én is, persze. A tudatunkat tudjuk legnehezebben hibáztatni.