Return to site

Fogyókúra riport - második rész

A fotó egy születésnapi gyerekzsúron készült, és semmi köze a fogyókúrához. Csak most nincs ötletem egy másik kép vadászásához.

A fogyókúráról nem tudok sok újdonsággal szolgálni még. Idő, idő, idő! Várni kell még sokat arra, hogy bizonyítva láthassunk bármiféle eredményt.

Azért két értékelhető esemény történt az utóbbi héten. Ezekről érdemes beszélni, mert olyasmit árulnak el, amiről a diéta reklámozásakor nem volt szó.

Az egyik résztvevő kis híján megbetegedett. Ez még nem lenne meglepő, csak amellett a rengeteg kiegészítő mellett, shake-ek és tabletták formájában, amik mind a szervezet tökéletes tápanyag és vitaminellátottságáról és immunitásáról kellene hogy gondoskodjanak, nem számítottam a megbetegedés legcsekélyebb jelére sem. Végül nem tört ki a nátha, de egy délután és este nem volt nagyon hangja. Ráadásul, pont azt legyintette meg a betegség szellője, aki egészen pontosan betartja az összes szabályt, csak úgy eszik, ahogy elő van írva. Ez nem annyira jó jel.

A másik esemény pedig az, hogy elkezdtek egy gyereknek is adni bizonyos kiegészítőket. Nem tudom pontosan melyikeket (gyerek verziót persze), de arra szolgáltak volna, hogy jobban tudjon koncentrálni, és kevésbé legyen "hisztis". Ezzel illetve ezekkel a problémákkal nem nagyon tudtak megküzdeni egyébként. Egy hét kiegészítő "betáp" után határozott és egyértelmű javulást tapasztaltak. Én is látom a javulást. Sajnos, mint ahogy az az élő "kísérleteknél" általános, most sem lehetett csak egyetlen tényezőt változtatni. A kiegészítők adásával párhuzamosan más újítások is be lettek vezetve. Ezért, habár nagyon szuper egyelőre ez az eredmény, és egyidejű is a kiegészítők használatával, nem biztos, hogy emiatt van. Viszont nincs is kizárva.

A diéta, vagyis az étkezés teljes átállítása és egy hormon és táplálékkiegészítők használata, most a harmadik fázisába érkezett. Első a konkrét fogyókúra szakasz volt: az 500 Kcal étrend, a hormon és táplálékkiegészítők szedése. A második a stabilizálás szakasza - a hormonszedés leállítása, valamivel többet lehet enni. A harmadik pedig a tesztelési szakasz - egyenként vezetik vissza az étkezésbe, amiket eddig nem lehetett enni, és megfigyelik, mire indul meg a súlygyarapodás és mire nem. Gyakorlatilag azonnal mérhető, ha valamitől megindul a súly, Értelemszerűen, azt az ételt nagyon korlátozottan ehetik majd a későbbiekben is. Ez konkrét ételek tesztelését jelenti, hogy milyen szénhidrátra, mondjuk tésztafélék, krumpli, vagy rizs, hogy reagál a szervezet. Nekem ez a rész a legkevésbé "emészthető", mert korlátozást jelent, akárhogy is nézzük. Kíváncsi vagyok ennek az eredményére, ahogy megtudok valamit, rögtön fogom írni.

Egy nem olyan jó változást vettem észre, amikor a tesztelési szakasz elkezdődött, és ez pedig az arcbőr minőségének szinte azonnali romlása volt. De ennek is lehet más oka is nyilván, mint a diéta. Fáradtság, túlterheltség, vagy pont a majdnem-nátha. Habár, pontosan a hasonló gyengeségek kiküszöbölését célozza meg a diéta táplálékkiegészítő része. Az ismerős megfontolások, hogy a mai termelés mellett nincs elég tápanyag az élelmiszereinkben, hogy nem tudunk annyit enni szinte egyik tápanyagból sem, amennyire naponta szükségünk lenne (a mikrotápanyagokról van itt szó, nem a fehérje-zsír-szénhidrát hármasról), lehetnének akár igazak is; még nem láttam meggyőző bizonyítékokat. Az én tapasztalatom az, és inkább elhiszem azt, hogy változatos egészséges táplálkozás mellett nincs szükség kiegészítőkre, hacsak valakinek nincs konkrét betegsége, amit gyógyítani kell. De az olyan esetek orvosi, nem pedig dietetikusi közbenjárást igényelnek.

Folytatása következik.....

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly