Return to site

Te lehetsz a legjobb edződ

Igen, sok munkával, megvonásokkal és némileg erőltetetten, kifordíthatod magad teljesen. Olyan lehetsz, amilyen csak szeretnél lenni. Ez MINDENKINEK sikerül. Kivétel nélkül. Már persze, ha azt csinálja, amit kell.

A nagy kérdés viszont az, hogy megéri-e. Akkor nem sikerül, amikor nem éri meg. Nem lustaság, vagy kitartáshiány az oka, hanem egy kalkuláció eredménye, amit tudattalanul folyamatosan elvégezünk, minden megmozdulásunkkal kapcsolatban.

Ilyenkor is legalább két út áll előtted. Vagy elfelejted az egészet és visszatérsz oda, ahol - most úgy gondolod - nem szeretsz lenni, vagy pedig keresel egy másik utat, olyat, ami Neked megérheti.

A feladás - beletörődés teljesen rendben van olyan szempontból, hogy tényleg, ez a fitnesz őrület, ami van jelenleg, nem kell, hogy mindenkit magával sodorjon. Fitneszen kívül is van élet. Az élettel kapcsolatban egy dolgunk van: élni. Vagyis élvezettel élni, nem szenvedéssel. Akár fitten, akár nem fitten, élj úgy, hogy szeress élni. Ha ez megvan, akkor már nem beletörődés és feladás, ha valaki visszatér a szokásos életviteléhez, hanem csak annak a felismerése, hogy neki úgy jobb volt - divat ide vagy oda.

A FunFit, vagyis az élvezetes fittség akkor kikerülhetetlen, ha nem érzed jól magad a bőrödben. És nem csak azért nem, mert most ez a divat, hanem igazán kellemetlen közérzeteid vannak. Ha így van, akkor nem fogod feladni az útkeresést. És ha keresel, akkor máris a saját edződ vagy.

Higgy magadban. Ez nagyon könnyű. A cselekvésedben higgy az eredményességed helyett. Amit csinálunk, az megy. Engedd meg, hogy a tested és a pszichéd irányítson, nem a fejed. A fejeddel csak a saját jelzéseidet kell követned. Az eredmény-centrikus hozzáállás nagyon könnyen tönkreteheti a dolgokat, mert a cél általában "vakon" van kitűzve (tapasztalat híján saját magunkkal, az edzésmunkával, diétával kapcsolatban). Az elvárásaid, mint a fejlámpa, élesen a célra fókuszálnak, és ettől nem veszed észre az "útjelzéseket", vagyis nem látod az utat. Szóval, add fel az elvárásaidat, és inkább figyelj az útra.

Ne foglalkozz azzal, hogy éppen merre kanyarodik, csak menj, amerre biztos talajt érzel a lábad alatt. Fitneszre fordítva ez annyit jelent, hogy próbálkozz! Próbálj ki minden ötletet, ami eszedbe jut, vagy amit látsz valahol és szimpatikus. Ha olyasmire bukkansz, ami lehet a Te utad, azt azonnal tudni fogod, mert jól fogod érezni magad benne, nem lesz nehéz máskor is megismételned. Viszont ami elsőre nem meggyőző, arra ne pazarold az idődet, mert később se lesz jó. Erőt persze vehetnél magadon, de az erőszak nem oda vezet, ahová el szeretnél jutni.

Ennyi az egész saját edzőség. Ha ennél többre, bonyolultabbra, nehezebbre gondolsz, az lehet gyorsabb és eredményesebb, de nem lehet tartós. Bele fogsz bukni egyszer, és addig sem lesz kellemes. Nem fogod élvezni az életet, annak pedig nem sok értelme van. Amitől jobban érzed magad, az jó irány, amitől rosszabbul, az biztosan nem jó. Ezt érdemes komolyan venni.

Nem fogsz soha eltévedni, ha minden pillanatban az aktuális utadat követed. Lehet, hogy ma nem olyan, mint tegnap volt, és holnap nem olyan lesz, mint ma volt. Légy nyitott a változásokra, ezek a belső, lényegi, a tudatos éned számára ismeretlen, lényedről beszélnek. Ha vele jóban vagy, élvezetes lesz az életed.

..... és iratkozz fel a hírlevelemre, itt alul!

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly